Nabestaandenverzekering

Met de TAF Nabestaandenverzekering bent u verzekerd van een inkomen als uw partner overlijdt. Zo voorkomt u dat u in de financiële problemen raakt omdat het inkomen van uw partner wegvalt.

Kies voor een TAF Nabestaandenverzekering

De TAF Nabestaandenverzekering biedt u veel keuzevrijheid. U bepaalt zelf het verzekerd bedrag en hoe lang u de maandelijkse uitkering wilt ontvangen, passend bij uw levensstandaard. Zelfs een levenslange uitkering behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk wat wel en niet gedekt is in de verzekeringskaart

 • Financiële zorg voor de nabestaanden als de partner overlijdt.
 • Uitkering in maandelijkse termijnen tijdens de hele looptijd.
 • Flexibiliteit in de hoogte en de looptijd van de uitkering.
 • Aantrekkelijk lage premie op basis van uw persoonlijke situatie.
 • Snel en eenvoudig acceptatieproces.

Alles over deze verzekering

De TAF Personal Nabestaandenverzekering is geschikt voor:

 • Iedereen die zijn of haar nabestaanden wil beschermen tegen de ongewenste financiële gevolgen van overlijden in de vorm van een maandelijks inkomen.

Als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, dan volgt een maandelijkse uitkering van het verzekerde maandbedrag. U kiest zelf het verzekerde bedrag dat de nabestaanden maandelijks ontvangen bij overlijden van de verzekerde. Dit is minimaal € 100,- en maximaal € 10.000,-

Wat is niet verzekerd?

 • Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. Wij keren dan niet meer uit na overlijden.
 • Bij zelfmoord binnen twee jaar na de ingangsdatum.
 • Wij keren niet of minder uit als u informatie over uw gezondheid verzwijgt. Bijvoorbeeld over uw rookgedrag. Dat geldt ook voor fraude.
 • Wij zijn marktleider in overlijdensrisicoverzekeringen.
 • Transparante voorwaarden tegen een scherpe premie.
 • Persoonlijke begeleiding door vaste contactpersonen als u iets overkomt.
 • U bent betrouwbaar verzekerd: TAF staat onder toezicht van de AFM en is aangesloten bij de KiFiD.

Beoordeling van uw verzekeringsaanvraag met (digitale) gezondheidsverklaring

1. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring

Nadat uw financieel adviseur bij ons een aanvraag heeft ingediend, ontvangt de verzekerde van ons een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring.

2. De verzekerde vult zijn of haar persoonlijke en medische informatie in op de online gezondheidsverklaring

Als de gezondheidsverklaring is afgerond, ondertekent de verzekerde deze digitaal met een SMS-code. Vervolgens wordt de gezondheidsverklaring automatisch naar ons verstuurd.

Geen zorgen: een ziekte of aandoening in het verleden leidt niet meteen tot een hogere premie of afwijzing. Het doel is om uw gezondheid goed in te schatten, zodat u uiteindelijk ook goed bent verzekerd. Vul de gezondheidsverklaring daarom volledig en juist in. Onjuiste informatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor de eventuele uitkering in de toekomst.

3. Na ontvangst van de ingevulde verklaring wordt uw aanvraag direct beoordeeld.

Nadat u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, zijn er twee mogelijkheden:

 • Zijn er geen medische bijzonderheden?
  Dan ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden.
 • Zijn er wel medische bijzonderheden? Dan wordt uw aanvraag beoordeeld door een medisch adviseur van Sedgwick.
  Heeft de medisch adviseur voldoende informatie, dan ontvangt u binnen 2 werkdagen uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden. Het kan zijn dat de medisch adviseur naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring over bepaalde antwoorden meer informatie nodig heeft. Als dat bij u het geval is, dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een telefoontje of een brief/e-mail met aanvullende vragen. Of u ontvangt een brief met aanvullende vragen die uw huisarts of medisch specialist moet beantwoorden. Ook kan het zijn dat u wordt uitgenodigd voor een medische keuring.
  Heeft de medisch adviseur daarna alle informatie die hij nodig heeft om een advies te geven over uw verzekeringsaanvraag? Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen een bericht over de acceptatie of afwijzing van uw aanvraag:

  - Uw aanvraag wordt alsnog geaccepteerd tegen de standaardvoorwaarden.
  - Uw aanvraag wordt geaccepteerd met een premieopslag.
  - Uw aanvraag kan niet worden geaccepteerd.
  Sedgwick

Medische keuring

Het kan voorkomen dat u medisch gekeurd moet worden door een onafhankelijke keuringsinstantie. Dat geldt in de volgende situaties:

-       Als u jonger bent dan 50 jaar en u wilt € 600.001 of meer verzekeren.
-       Als u ouder bent dan 50 jaar en u wilt € 350.001 of meer verzekeren.

Informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring.

Medische beoordeling: wat kunt u verwachten?

Een TAF verzekering sluit u af via uw onafhankelijke financieel adviseur. Rechtstreeks afsluiten bij TAF is niet mogelijk. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt.

Verzeker uzelf van een maandelijks inkomen als uw partner overlijdt

Een TAF Nabestaandenverzekering is een eenvoudige oplossing om uzelf te verzekeren van voldoende inkomen als uw partner overlijdt. Er wordt maandelijks een bedrag uitgekeerd waarmee u onder andere uw vaste lasten en boodschappen kunt doorbetalen.

Heeft u opgroeiende kinderen? 
Dan kunt u regelen dat zij tot hun 27ste levensjaar een maandelijkse uitkering ontvangen om bijvoorbeeld het collegegeld te betalen.

Hier zijn wij trots op

MoneyView ADMoneyView GBMoneyView AOVIndependerGouden Lotus Award overlijdensrisicoverzekeringGouden Lotus verzekeringsproductDFO 2021 Beste gevolmachtigdeAdfiz ORVAdfiz AO

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van een 8,2 (gebaseerd op 735 beoordelingen). Lees onze klantervaringen